Mindennapi Limonádé

Csupán citromlé, cukor és víz keveréke, mégis mindenki máshogy csinálja.

Újévi fogadalmak helyett

2019. január 01. 15:07 - limonadeblog

jan-1.jpgBoldog új évet! Éjfélkor koccannak a pezsgőspoharak, és miközben egymásnak gratuláltok a barátaiddal/családoddal, gondolatban már az újévi fogadalmaid fogalmazod.
Idén lefogysz 10 kilót, heti ötször jársz futni, megtanulsz egy új nyelvet/sütni/varrni, év végéig egy kisebb vagyont teszel félre…

Hányszor fogadtad már meg ezeket a dolgokat? Hányszor álltál ott szilveszterkor és érezted magad teljesen eltökéltnek, hogy idén bizony gyökerestül megváltoztatsz mindent? És meddig tartott a lelkesedésed? Egy hétig? Január végéig? Ne érezd magad rosszul, mind jártunk már így. Ezért mi lenne, ha idén inkább hallgatnál a jókívánságokra?

Boldog új évet! Mi lenne, ha 2019-ben nem előre dobozolt álmokat próbálnál elérni, hanem magadra figyelnél? Arra, hogy mit tesz boldoggá. Miért fogadod meg mindig ugyanazt? Mi változna az életedben, ha elérnéd a célod? Ha megvan a válasz, gondold végig, mi segíthet abban, hogy eljuss odáig.

Készíts egy tervet, ami következetes, de elég rugalmas new_years_resolutions_104329160.jpgahhoz, hogy be tudd tartani, és kezdd el! Ne akarj mindent egy hónap alatt elérni, mert csak belefáradsz. Nem baj, ha nem látod a végét, nem baj, ha hibázol, nem baj ha kimarad egy időszak.

Magadért csinálod, senki nem büntet meg, ha nem pontosan tartod magad a dolgokhoz, a lényeg, hogy ne add fel. Nem történik semmi végzetes, ha két hétig nem vetted elő a spanyolkönyved, vagy ebédre megettél egy pizzát, de fontos, hogy egy-egy baki után ne vállvonogatva feladd, hanem térj vissza az eredeti tervhez, anélkül, hogy hibáztatnád magad.

images_1.jpgEmlékezz, hogy mi a célod! És bármi is az új évi fogadalmad, fogadd meg mellé, hogy idén a fő célod a boldogság lesz. Ne félj magadra koncentrálni, és változtatni, bátorság!

Jövőre, a pezsgőspohárral a kezedben, ha boldog új évet kívánnak, csak mosolyogj, és tudd, hogy az lesz, mert már bebizonyítottad, hogy nem félsz tenni érte.

Legyen nagyon boldog, sikerekben gazdag évetek 2019-ben! Jövő ilyenkor egy új évtizedet ünneplünk, használjátok ki azt az időt, ami még ebből maradt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapilimonade.blog.hu/api/trackback/id/tr5314526652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása