Mindennapi Limonádé

Csupán citromlé, cukor és víz keveréke, mégis mindenki máshogy csinálja.

Főzzünk könyvből!

2018. július 13. 17:20 - limonadeblog

Manapság a szakácskönyveket már nem igazán használjuk rendeltetésszerűen. Színes, szép, és szeretnénk belőle főzni, de ha megvettük mégis a legtöbb háztartásban a polcon porosodik, a harminc másik mellett amiket ajándékba kaptunk. 

cookbook-header-820x380.jpg

Hogy ezt elkerüljem, már csak úgy vagyok hajlandó szakácskönyvet venni, ha átmegy a három kérdéses teszten:

1. Elkészíthető a legtöbb recept egy óra alatt? Az ember hajlamos lelkesedésében kicsit elszakadni a valóságtól, de hadd mondjam meg, nem fogsz a nyolc-tíz órás munkanap után három órán át a konyhában állni, és szószt forralni a töltött kacsához.


2. Könnyen hozzá tudok jutni a hozzávalók nagy részéhez? Lehet egy-egy étel különlegesebb, de ha a spagetti is quinoás sárkánygyümölccsel készül, pontosan tudom, hogy az a könyv csak dísz lesz a polcon.


3. Találok benne legalább tíz receptet, ami biztosan el fogok készíteni? Ha két recept miatt tetszik meg egy könyv, ne vedd meg. Akármilyen borzasztóan hangzik is, de inkább fotózd le azt az oldalt, és spórolj meg magadnak egy 5-10 ezer forintos porfogót.

És akkor a kedvenceim, amik ezeken átmentek:



Az alap:3863557_5.jpg
Horváth Ilona - Szakácskönyv

Nem hinném, hogy létezik olyan magyar család, akinek nem csücsül legalább egy példány ebből a konyhapolcán. Ha esetleg neked még nincs meg, irány a könyvesbolt! Minden alapételünk megtalálható benne, a főtt tojástól a túrós derelyén át a frankfurti levesig. Kötelező darab, ha nem tudsz főzni, azért, ha tudsz, azért.


A vegán:plkristof-konyhaja-b1-web.jpg
Steiner Kristóf - Kristóf konyhája

Nála rezeg a léc a 2. pontnál, de nem tudtam kihagyni, mert bizony nagyon sokat főztem már belőle. A legtöbb receptnél több alternatívát is felsorol a nehezebben beszerezhető hozzávalókra, és eszméletlen szórakoztató stílusban osztja meg a recepteket. Ha nem tudsz dönteni, ITT kipróbálhatsz pár receptet, ajánlom kezdd a csilivel, és már rohansz is a könyvesboltba. ;-)



51ev9cax5ql_sx258_bo1_204_203_200.jpgA képes:
Cook Step-by-step

Nekem ez németül van meg, van belőle angol, francia és gondolom még ezer másik kiadás. Rengeteg recept van benne, a bonyolultaknál lépésről-lépésre illusztrálva. Használható, gyorsan elkészíthető ételek épp úgy megtalálhatóak a könyvben, mint ünnepibb, speciális receptek. Ha tudsz angolul, érdemes beszerezni, mindenképpen találsz majd benne elég elkészíteni valót.



A ráadás:61xiszaybkl_sx258_bo1_204_203_200.jpg
Caroline Bretherton - Step-by-step Baking

Ez az előző könyv sütős verziója. Ugyanazt tudom róla elmondani, mint a főzős társáról, ha szeretsz sütni mindenképp a polcodon a helye. Ínycsiklandozó képekkel teli könyv, ha épp fogyókúrázol messziről kerüld el, de ha néha egy kis édességre vágysz és a muffint már unod, ez lesz a te szakácskönyved!


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapilimonade.blog.hu/api/trackback/id/tr6314111679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása