Mindennapi Limonádé

Csupán citromlé, cukor és víz keveréke, mégis mindenki máshogy csinálja.

Mi az álomhobbid?

2018. július 12. 15:20 - limonadeblog

avagy kezdj végre bele!

Minden embernek vannak olyan dolgok az életében, amikre évek óta vágyik, mégse teszi meg soha. Hányan álmodoznak arról, hogy egyszer majd elmennek táncolni tanulni, elkezdenek sütni-főzni, ruhákat varrni, vagy épp bútorokat felújítani?

active-lifestyle-hobbies-healthy-lifestyle-set-vector-5105588.jpg


Mindenkinek vannak olyan álmai, amiket tinikora óta dédelget, de valami visszatartja attól, hogy belevágjon. A hivatalos verzió általában a "nincs pénzem/időm" kifogás szokott lenni, hiszen ebbe nem lehet belekötni, de én most megtenném. Mindent el lehet kezdeni külön kiadások nélkül. Tanulj új dolgokat Youtube-ról. Alakíts át régi ruhákat egy használt varrógéppel. Kezdd kicsiben! 



Ideje pedig arra van az embernek, amire szakít, hatalmas klisé de igaz. Azoknak, akik azt állítják, hogy nincs valamire idejük, valahogy mégis akad napi egy órájuk, hogy megnézzék a Barátok köztöt, vagy épp a munkatársukat szidják a barátnőjüknek. Mindannyiunknak 24 órája van a napban, ebből napi fél-egy órát többségünk tud szakítani valamire, amit igazán akar, mondjunk bármit is.

active-lifestyle-hobbies-healthy-lifestyle-set-vector-5105588_kopie.jpg

És ez itt a kérdés: Mennyire akarod? Jobban mint amennyire az ismeretlentől félsz? Igen, valami újba belevágni ijesztő, hiszen iszonyú fontos, hogy mit fog szólni a többi ember? Mi lesz ha nem csinálom jól? Mi lesz ha mégsem tetszik majd?


És erre a válasz mind ugyanaz: Nem mindegy?  Kit érdekel, ha valaki kinevet, mert olyan dologba kezdesz, ami szerinte nem illik hozzád? Bizonyítsd be az ellenkezőjét. Ha nem vagy benne elég jó, gyakorold! Senki nem születik profinak, és még a profik is rontanak, nem is egyszer. És ha mégsem tetszik? Legalább kipróbáltad! Továbbléphetsz, elmondhatod, hogy az adott dolog nem a te asztalod volt, és irány a következő lehetőség. Előbb, vagy utóbb rátalálsz valamire, amit élvezel csinálni.

active-lifestyle-hobbies-healthy-lifestyle-set-vector-5105588_kopie_kopie.jpg

Mennyivel jobb lenne, ha végre azt az életed élhetnéd amit már évek óta tervezgetsz? Tedd félre az aggodalmaid, és próbáld végre ki, amiről eddig csak álmodoztál, nincs veszítenivalód! Nem kell megvárnod a hétfőt, vagy az elsejét, kezdd el most! 

Vedd fel a telefont, foglalj időpontot, nézd meg mi van a konyhában és alkoss, tervezd meg az első ruhád vagy találd ki végre, hogy mi legyen a székkel, amit két éve őrizgetsz! 

Kezdj bele, itt és most!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapilimonade.blog.hu/api/trackback/id/tr8514108645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása