Mindennapi Limonádé

Csupán citromlé, cukor és víz keveréke, mégis mindenki máshogy csinálja.

Sorozatajánló esős nyári estékre

2018. július 10. 13:03 - limonadeblog

Van az úgy, hogy leszakad az ég, túl sok volt a munka vagy épp lemondták az esti programot, és az ember lányának nincs se kedve, se ereje bármi produktív dologhoz. Ilyenkor a legegyszerűbb elővenni a laptopot, bekészíteni egy kis rágcsálnivalót és elindítani egy jó sorozatot.

És a legtöbbször itt a bibi, én képes vagyok akár fél órán keresztül is lépkedni a különböző sorozatok között, mielőtt bármit elindítok. Hogy ne vesztegessetek el ennyi időt az életetekből, íme három sorozat, amiket mindenképpen látnod kell:



Stranger Thingsstranger_things_s2_news_images_v03-1024x481.jpg
Miről szól?
A nyolcvanas években járunk, dübörög a The Clash, és a hajak tökéletesen állnak hála Farrah Fawcett hajlakkjának. A történet négy fiatal fiú körül forog, akik közül az egyik egy éjszaka eltűnik. Anyja és a barátai természetesen hisznek benne, hogy megtalálják, de miközben nyomoznak, egyre furcsább dolgokkal találják szemben magukat, – többek közt természetfeletti eseményekkel és titkos kísérletekkel. 
Mikor nézd?
Ha szereted a nyolcvanas éveket, és nem bánod a science-fiction elemeket.
Kivel nézd?
Barátoddal, barátnőkkel, családdal, bárkivel, aki hajlandó rá - ha rákattansz úgy is meg akarod majd mutatni mindenkinek.Vigyázat, függőséget okoz!


black-mirror-ranked-1514564143.jpgFekete Tükör (Black Mirror)
Miről szól?
Disztópia a javából. Minden rész egy különálló történet, ami a jövőben játszódik. A sorozat kőkemény kritika a társadalom már létező problémáiról. Néhány rész a technológiai fejlődés veszélyeit mutatja be, néhány a jelenlegi életvitelünk lehetséges jövőképét. Nem egy vidám sorozat, nem ez fogja feldobni a vasárnap délutánod, de az biztos, hogy elgondolkodtat.
Mikor nézd?
Ha épp melankólikus, filozofálgatós hangulatod van, és a következő egy-két órában nem kell fültől-fülig vigyorognod.
Kivel nézd?
Egyedül, bárkivel, aki hajlandó utána órákig beszélgetni az adott részekről.

Szeplőtelen Jane (Jane the Virgin)landscape-1496151019-jane-the-virgin-group.jpg
Miről szól?
A huszonéves Jane egy teljesen átlagos lány, nagy álmokkal. Írónak készül, nem sokára jön az esküvője, és minden terv szerint alakul az életében, amikor véletlenül mesterségesen megtermékenyítik. A helyzet még bonyolultabb, hiszen Jane még szűz, és a gyermek apja nem a vőlegény.
Mikor nézd?
Ha egy ízig-vérig csajos sorozatra vágysz, ami többről szól, mint a főhősnő két cipővásárlás közti szerelmeiről.
Kivel nézd?
Barátnőkkel, anyukáddal, nagymamáddal, szomszédasszonnyal, egyedül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapilimonade.blog.hu/api/trackback/id/tr1814104519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása