Mindennapi Limonádé

Csupán citromlé, cukor és víz keveréke, mégis mindenki máshogy csinálja.

Zöldségpuffancs recept

2018. július 16. 17:30 - limonadeblog

Gyors is, egészséges is, vegetáriánus, laktózmentes, gluténmentes, 3fe387826779f4fd61ae875633d9d92c.jpgkész főnyeremény. Hamar megvan, focimeccs mellé, sorozatmaratonhoz, barátnős délutánra tökéletes.

Hozzávalók:
 - 2 édesburgonya
 - 3 nagyobb répa
 - 1 cukkini
 - (bármilyen zöldség ezeken kívül, ami épp nem akar elfogyni)
 - 2 tojás
 - Zöldfűszerek
 - só, bors
 - olívaolaj/kókuszzsír/ami épp a kezedbe került



Elkészítés:

Reszeld le az összes zöldséget, ha épp brokkolit, vagy paprikát raknál bele akkor vágd/törd össze őket, és egy kicsit nyomkodd ki a zöldségek levét. A massza térfogatától függően adj hozzá 1-2 tojást. Fűszerezd meg, majd jól keverd össze az egészet, és készítsd elő a serpenyőt.

Formázz pinponglabda méretű golyókat majd lapítsd ki őket, és rakd a serpenyőbe egy kis olívaolajjal (vagy amit épp találtál). Süsd a puffancsokat pár percig, aztán fordítsd meg. Ha mindkét oldala szépen barnult, készen is van. 

Tálald tzazikivel, fűszeres tejföllel, guacamoléval, amivel épp jól esik. Jó étvágyat!


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapilimonade.blog.hu/api/trackback/id/tr3114116475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása