Mindennapi Limonádé

Csupán citromlé, cukor és víz keveréke, mégis mindenki máshogy csinálja.

Nyári dekoráció

2018. július 09. 13:39 - limonadeblog

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én szívem szerint szezononként új bútorokat vennék, átfesteném a falat, és újraterveznék mindent. A legegyszerűbb az lenne, ha lenni egy nyári és egy téli palotám, mint anno az orosz cároknak, de amíg erre összegyűlik a pénz, kénytelen vagyok apróbb dolgokkal alakítani a lakást.

Alapvetően akkor van a legegyszerűbb dolgunk, ha a falak és az alap bútorok semleges, visszafogott színűek, de ha nem így van, akkor sem lehetetlen az olcsó átalakítás, csak meg kell találni ami működik.

Négy dolog, amire nem kell vagyonokat költeni, és minden évszakban újradekorálják a lakást:


textil.jpg
1. Anyagok

Egy nyári, színes ágynemű, egy-egy vidám díszpárna a kanapéra vagy egy jó abrosz az étkezőasztalra, és már kész is a nyári hangulat. Bármilyen helyiségben sokat számít. Cseréld le a törölköződ, a konyharuhád, esetleg szerezz be egy új zuhanyfüggönyt, rögtön megváltoztatja a szoba hangulatát. Önmagában is feldobja a helyiséget, kombinálva a többi ponttal pedig kész is a nyaralónk - otthon!

noveny.jpg
2. Növények

Nyáron minden zöld, minden virágzik, feléled a természet. Miért ne lehetne ez így a lakásodban is? Szerezz be néhány növényt, csak arra figyelj, hogy mi melyik helyiségbe való. A pálmák, fikuszok például jó érzik magukat a nappaliban, míg a páfrányok a fürdőszobai létre lettek kitalálva. Mennyiség kérdésében csak magadra hallgass: ha téged egy apró kaktusz az íróasztalodon boldoggá tesz, akkor teljesen mindegy, hogy a barátnődhöz beköltözött egy egész esőerdő, és fordítva.

fenyek.jpg

3. Fények

Nyáron valamiért elhanyagoljuk a fényekkel való játékot, úgy is meleg van, későn sötétedik és kevesebbet vagyunk otthon. Pedig a jól megválasztott fények igazán feldobhatják a szobát, és igazi szálloda-érzést biztosítanak. Lámpások a nappaliba, gyertyák a fürdőszobába, fényfüzér a hálóba vagy éppen az erkélyre, nem nagy befektetés, de hidd el megéri. A helyiség barátságosabb lesz, és nincs is jobb nyári este, mint egy pohár bor mellett átbeszélgetni az éjszakát a meghitt fények alatt.

diy.jpg
4. Csináld magad ötletek

Filléres projektek, egyedül, barátokkal, családdal megvalósítva. Használd fel a nyaralásról hazahozott kagylókat, amik tíz éve a dobozban porosodnak! Fesd le a virágcserepet, amit utálsz nézni, mert megkopott. Mindenkinek vannak dolgai, amiket évekig őrizget "egyszer-majd-még-jó-lesz-valamire" hozzáállással. Nézd át őket, használj fel mindent, amit tudsz, a maradékot pedig ideje kiszórni. Próbálkozz, ha nem sikerül tökéletesre akkor sincs baj, akkor is jó kedved lesz, ha ránézel. 



Hidd el, az egész megoldható anyagi csőd nélkül, és a nap végén a gyertyafényben elkortyolgatott pohár Sangria is jobban fog esni, ha a lelked elhiszi, hogy otthon is nyár van. 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapilimonade.blog.hu/api/trackback/id/tr2814100301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása