A fetás tésztasaláta abszolút kedvencünk már évek óta. Nem véletlenül, szinte semmi nem kell hozzá, hamar megvan, és eteti magát.
Hozzávalók (kb. 4-6 adag):
- 500 g fusilli (vagy bármilyen tészta)
- 1 csomag feta sajt
- 1 csokor újhagyma
- pár darab paradicsom
- 1-2-3 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
Keríts egy nagy lábost, és rakd fel benne a vizet forrni a tésztának. Közben vágd fel a paradicsomokat és az újhagyma zöldjét. Morzsold rá a fetasajtot, és keverd össze az egészet egy nagy tálban.
Ha felforrt a víz, öntsd bele a tésztát, és sózd meg. Míg a tészta megfő, facsard ki egy fél citrom levét, és öntsd 2-3 löttyintésnyi olívaolaj társaságában a fetás-paradicsomos keverékre. Adj hozzá pár gerezd fokhagymát, (ha még mész valahova aznap, egy bőven elég), borsozd meg az egészet és jól keverd össze.
Ha kész a tészta, szűrd le, majd keverd össze az egészet a masszával.
És voilá, kész is. Eheted hidegen-melegen, egyedül-barátokkal, három napig-egyben az egészet.