Mindennapi Limonádé

Csupán citromlé, cukor és víz keveréke, mégis mindenki máshogy csinálja.

Esküvőszervezés - A kezdetek

2018. július 08. 11:44 - limonadeblog

09abf01937a82441e6a990f5532213e9--i-said-yes-latte-mugs.jpg

Tavaly júliusban megkérte a párom a kezem. Az első reakció (a nyakába borulás után) az összes barátnő és családtag sikítva felhívása volt, aztán 2-3 hónapig hátradőlve tervezgettük az akkor még másfél évre lévő esküvőnket. 

Mikor az első lépések megvoltak (értsd: dátum, koszorúslányok, Magyarország-vagy-Németország-kérdés), rájöttem, hogy lövésem sincs hol kezdjem, a vőlegényről ne is beszéljünk.

Végül megrendeltem néhány esküvőszervező könyvet, amikre minden menyasszonynak szüksége lesz:

Rátkai Tímea: Esküvő lépésről-lépésre 2018 4165041_5.jpg
Magyar nyelvű, színes-szagos, öröm lapozgatni. Kicsit magazin-szerű, hála a reklámoknak, de cserébe rengeteg tipp van benne, és gyönyörűen elmagyarázza a magyar esküvők minden részletét. Nagy segítség lehet a hivatalos ügyintézésben, de ugyanúgy elmagyarázza az esküvői babonák hátterét. Minden évben új kiadás jelenik meg, így kifejezetten időszerű, és remek alaptudást ad.

images.jpgMindy Weiss: The Wedding Book
Na ez a könyv az előző őrült verziója. Angol nyelven lehet hozzájutni, nagy, vaskos kiadás. Bár néhány fejezet a mi magyar esküvőinkhez érdektelen lehet, Mindy több, mint 800 oldalon keresztül kompenzál érdekességekkel, ötletekkel, gyakorlati tippekkel. Ha elkapott az esküvői láz, mindenképp ajánlom, a könyv után a témából záróvizsgát tehetne bárki.

The Knot - Ultimative Wedding Planner & Orgaizer Binder08a219e1d60a3461bd82773bcdb20ba4.jpg
Hivatalosan nem is könyv, de ez a szervező-mappa maga a csoda. Angol nyelvű, de nem kell hozzá magas szintű tudás a nagy részét úgy is ti töltitek ki. Én már pontosan tudom, hogy ha a környezetemben eljegyzés történik, a gratuláció mellé ezt a mappát adom a menyasszonynak, hogy az esküvőig még maradjanak ép idegszálai. A legapróbb részletek megtervezésében is segít, kérdésekkel a szolgáltatókhoz, időbeosztással, inspirációval, és emellett abszolút alakítható, hogy mi az, amire nektek ebből szükségetek van.


Mi hála ezeknek egész jól állunk, a ruha és a dekoráció van egy picit elúszva, de az előbbi szándékosan, az utóbbit pedig igyekszünk behozni. Húsz hét sok időnek hangzik, de pillanatok alatt el fog repülni. Néha stresszes, néha úgy érzem lemondom az egészet, de igazából alig várom. 

Mert úgy is az a lényeg, hogy hozzámegyek ahhoz a férfihoz, akibe 10 éve szerelmes vagyok, az esküvő miatt pedig nem éri meg görcsölni, hisz csak egy nagy buli az egész, ahol minden dal a ti dalotok. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapilimonade.blog.hu/api/trackback/id/tr6614095473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása